Friday, August 21, 2009

Ramadhan Mubarak

Ramadhan datang kembali.
Ramadhan yang kunanti-nantikan sudah tiba.

Sabda Rasulullah S.A.W :

Bukanlah berpuasa itu sekadar menahan dari makan dan minum. Sesungguhnya puasa itu juga adalah menahan diri dari perkara yang sia-sia dan kotor (lucah). Jika kamu dimaki oleh seseorang atau diperbodohkannya, maka berkatalah: Sesungguhnya aku berpuasa.

Mari kita manfaatkan kelebihan bulan Ramadhan yang mulia ini.
Aku berharap ini Ramadhan yang terbaik untukku.
Untuk kamu.
Untuk kita.
Ameen.

Wednesday, August 12, 2009

Lost in translation...

I think it's about time for me to make a big decision in life. Major decision that my mind could not comprehend the word 'making decision'. There is no excitement on what I'm currently doing. Penat otak is the best word...at the moment.

All I have to do is just wait.
Another 6 months to go.
Perhaps.

Hmmm...I would love to take one step at one time. But it seems to me that it will take years to actually make that first step!

Shall I wait a little bit more longer? *sigh*

Sunday, August 2, 2009

Konsert Search Di Awan Biru

Berbaloi-baloi??

Hmmm...nampak gayanya tagline Amy tak berapa menjadi. Sound system sangat failed. Sangat kecewa. Walaupun kali terakhir aku pergi ke live concert masa zaman uni dulu (yep, aku bukan kaki konsert). Seingat-ingat aku, pernah lah bersesak-sesak tengok Kumpulan Gersang buat konsert,tu pun sebab sekolah aku dulu anak angkat RTM, jadinya adalah artis datang buat persembahan. 1989. Wah, 20 tahun yang lalu!!!

Aku sangap beberapa kali. Mungkin juga aku tak boleh nak menyanyi bersama-sama. Ada beberapa lagu tak pernah dengar. Errr...Isabella aku menyanyi lah dengan sepenuh hati...

Brother kat sebelah kami membebel:

"Aku kecewa. Lepas ni aku beli Tribute album je lah"

Kami angkat punggung sebelum konsert berakhir. Jadi, faham-faham sahajalah apa maksudnya kan? Dah lah berjalan sejauh lebih 2 km dari tempat parking kereta ke Equestrian Club Mont Kiara. Bukan double atau triple parking dah, 4 lapis HUWAAAAAAA
berharap dan berdoa kereta sebelah atau depan kami bukan die hard fan Search. Kalau tak haru lah menunggu berjam-jam pulak.

Sampai rumah pukul 2:00 a.m. Penat!

Vietnam Trip : Mui Ne, Dalat dan HCMC

"Kau pernah dengar Mui Ne dan Da Lat?" "Kat mana tu? Tak pernah dengar pun." "Vietnam. Ada tiket murah RM277. Kau...