Monday, December 29, 2008

Cerita Singapura

Day 1
Kami berlima bercuti gaya 'backpacking' selama 3H2M ke Singapura :) We took Aeroline Bus from KL - Harbourfront.. Seawal 530am dah duduk depan gate MRT untuk ke Mustafa Centre (24hrs shopping Complex)..Checked in at One Florence Close (budget hostel), berlakulah sesi drama swasta kat situ (ye lah, we booked 2 rooms tapi 1 room jek, hangin tak hangin??) Nasib baik ada orang canceled last minute, so ada lah bilik untuk Izzah but for 1 night only... ok jek lah dari takde kan?

We went straight to Raffles Place MRT to bought Tourist Pass, then later to Orchard Road, had our lunch at Burger King, window shopping at Wheelock Place, and walk and walk and walk again along the Orchard Road. Went to HRC but buy nothing. Sebab dah penat tahap dewataraya, we took bus to go to the infamous Takashimaya...tengok building je rasa nak fengsan uols sebab LV & Chanel boutique sign sebesar alam...err giler ke?terus lah rasa tak layak sesangat kan..tapi sebab dah alang2 sampai tu masuk juga laaa... terkejut tengok org beratur panjang nak masuk LV..err kaya sangat ke orang Singpore or LV memang murah gila sebab ramai gak yg pakai beg tu bersepah-sepah kat Takashimaya (fake or no fake we would never know)..feeling kayo, we made our moves to Guess boutique (yep, the SALE sign macam magnet yang menarik-narik)..izzah dah beratur untuk bayar 1 beg itu, tapi dah sampai turn dia terus cancel.. dinch tau! pastu we'ols masuk Zara, pusing-pusing kawasan sekitar, menuju ke Paragon pulak...nak cari sandal for Linda... up & down escalator, up again and down again and YESS!! i bought selipar jugak (kakiku sudah menjerit-jerit mahu bernafas)...Crocs menjadi pilihan huhuhu.. oooookay lah, murah sikit dari KL :) pastu we walked and walked again untuk pulang (Orchard Road-Dhoby Ghaut-Kovan)..penat seyyy.. we bet kalau kaki bole bercakap sudah menjerit-jerit suruh duk dendiam! but hey, we're on vacation, walking around is a MUST, right?

1 comment:

mama adib said...

happy window yea dear

Vietnam Trip : Mui Ne, Dalat dan HCMC

"Kau pernah dengar Mui Ne dan Da Lat?" "Kat mana tu? Tak pernah dengar pun." "Vietnam. Ada tiket murah RM277. Kau...